Avnø – Sælernes paradis

Avnø – Sælernes paradis

august 6, 2021 0 Af S413843
Tårnet på Naturcentret Avnø

Naturcenter Avnø

Den gamle flyvestation syd for Næstved er i 2004 omdannet til et meget spændende oplevelses/naturcenter. Forinden er Avnø blevet fredet i 2002 , og resultatet er et enestående dyreliv. Fugle, sommerfugle og sæler.

Flyvestationen, som uddannede piloter til militæret, blev etableret i 1937, og det sidste fly lettede i 1993. De fleste af bygningerne er bevaret, og der er etableret et flot naturcenter, som er åbent for alle. Der er ligeledes fri adgang til tårnet, som giver et fantastik blik over hele halvøen. Kikkerten i toppen af tårnet giver publikum mulighed for at se den store sælkoloni på stenrevet ved Knudshoved Odde.

Kort

Vi valgte vores *egen rute”, som er en kombination af Naturstyrelsens kort blå og rød rute. Der er fin markering af stierne hele vejen rundt, og det er muligt at færdes på ruten med en terrængående barne/klapvogn. Det er en let og overskuelig rute i et fladt terræn. Derfor vil jeg anbefale en tur i Tårnet på Naturcentret, og således opleve Avnøs skønhed.

P-forhold.

Der er fine parkeringsmuligheder ved Naturcentret. Ingen p-afgift.

Toilet

Der er rigtig gode toiletforhold på Naturcentret, og desuden findes der muldtoiletter ved de 2 shelter pladser.

Sælerne

En stor koloni af sæler holder til på det lange stenrev ved Knudshoved Odde. Det kræver en stærk kikkert “at fange” de dovne sælger, som på afstand ligner store sten på revet. Kikkerten i Tårnet kan anbefales, hvis du vil opleve sælerne og deres unger på “tæt hold”.

Sælerne på stenrevet set fra stranden

Shelters på Nokkehoved

Shelters med muld toilet

Der findes 2 gode shelter pladser på Nokkehoved med tilhørende muld toiletter.

Naturcentret set fra stranden
Kig fra Tårnet