Fruerskoven i Vipperød – Holbæk

Fruerskoven i Vipperød – Holbæk

februar 5, 2021 2 Af S413843
Byskilt på vores vandretur i Vipperød

Vipperød er en lille stationsby udenfor Holbæk, hvor der både findes skole, børnehave og gode indkøbsmuligheder. Naturen byder på små overraskelser.

Vores vandretur i Vipperød og omegn, starter på Vipperød Station, hvor der er gode parkeringsmuligheder og timedrift til København og Holbæk. Husk godt fodtøj – helst vandrestøvler – idet skovens stier kan være opkørt af maskiner. Nogle af stierne er ikke velegnet til barnevogne.

Find vej til Vipperød Station med Google Maps.

Kort

Vandretur i Vipperød og omegn

Vi går gennem parcelhuskvarteret mod Fruerskoven. På vores vej passerer vi et åbent areal med en rundhøj med en stendysse fra vikingetiden( 4.000-5000 år gl.) Rundhøjen er bevokset med buske og træer, som jævnligt bliver skåret ned.

Rundhøj på vores vandretur i Vipperød
Rundhøj

Vi følger kortet, fortsætter via Ejlstrupvej ud på Asmindrupvej. Da vi når skoven, drejer vi til venstre ind af skovvejen.

Nysgerrig hest på Asmindrupvej ved Vipperød
Nysgerrig hest med vinterfrakke

Bemærk, at skoven er privat og kan i perioder være lukket pga. jagt. Det vil fremgå af skilte ved indgangen til skoven.

På højre hånd møder vi dette hus, og umiddelbart efter drejer vi til højre ned ad skovvejen. Vejen kan i perioder været meget opkørt af skovens maskiner.

gl. hus ved indgangen til Fruerskoven

4-5 min længere fremme møder vi et gammelt voldanlæg – Sigersholm.

Sigersholm Voldsted i Fruerskoven ved Vipperød
Sigersholm Voldsted i Fruerskoven

Der er placeret et informationsskilt ved anlægget, som fortæller historien, og viser opbygningen. Voldstedet stammer fra 1200-1300 tallet, og det var tilknyttet en nærliggende herregård. I dag kan man svagt ane de gamle voldgrave, men ellers bruges voldene til kælkebakke om vinteren og brombærplukning om sommeren.

Ruten fortsætter langs voldstedet via en lille sti, som kan være tilvokset i sommerhalvåret. Følg kortet til Fruerskovvej (t kryds). Drej til venstre ad Fruerskovvej, som fører os forbi hyggelige stråtækte landejendomme videre ud til Nybyvej.

Her kan være en del hurtig trafik, så hold jer i venstre side.

toppen af Nybyvej ved Vipperød
Brandhane og postkasse på Nybyvej

På toppen af bakken kan vi igen se Vipperød.

Nybyvej ved Vipperød
Vipperød set fra Nybyvej

Turen fortsætter mod Vipperød og slutter på Vipperød Station.

God tur. Vind i håret og højt til himlen.