Oplev Dragerup Skov – Holbæk

Oplev Dragerup Skov – Holbæk

januar 10, 2021 3 Af S413843

Den smukke Dragerup Skov i udkanten af Holbæk byder på mange spændende oplevelser både til fods og på cykel .Der er anlagt et godt spor til MTB , som bliver flittigt brugt.

Find vej til Dragerup Skov med Google Maps.

Kort over skoven

vandresti i Dragerup Skov
Dragerup Skov 6,0 km

Turen starter på Dragerup Skov vej, 4300 Holbæk, hvor man kan parkere bilen i højre side af vejen. Det er ikke tilladt at køre med egen bil ind i skoven.

Gå mod skoven og følg ovenstående kort.

Golfbanen

Skoven har tidligere været benyttet af militæret, hvilket ses at de mange militærdepot- og bygninger, som stadig befinder sig langs skovstien. Derfor er stien – de fleste steder – asfalteret.

Søminestationen

Midt i Dragerup Skov finder man den gamle Søminestation, som blevet opført i årene 1883-1887. Den fungerede indtil 1940 som flådestation med speciale i afprøvning af torpedoer. Senere har stedet været kaserne og depot. I 1996 gennemgik Søminestationen en omfattende restaurering og fremstår i dag som et flot istandsat forsknings- og kursussted. Der er ikke fri adgang til Søminestationen.

Dragerup Skov
Dragerup Strand

Nedenfor Søminestationen på strandsiden er opstillet borde og bænke. Her kan man indtage lidt medbragt mad og drikke og få en fantastisk 180 grader udsigt. Mod Nord ses Orø, Mod øst ses Ejby Havn, Næsset ved Dejligheden og mod syd ses Munkholmskoven(og lige bagved ligger Munkholmbroen). En del lystfiskere prøver lykken på den lavvandede strand, men der er større chancer for bid ved Munkholmbroen.

Efter Søminestationen fortsætter vi videre langs vandet hen mod Bredetved Strand. Her ligger en del sommerhuse og stranden er privat.

Derfor bliver vi i skoven og fortsætter i skovkanten mod Tjebberup. En hyggelig lille by, som efterhånden er vokset sammen med Holbæk.

Efter en kort tur igennem byen, er vi tilbage ved udgangspunktet.

Afslutning på turen

Hvis I har brug for en kop kaffe eller en is efter jeres rundtur, så kan jeg i sommerhalvåret anbefale 2 muligheder i nærheden.

  1. Is Kiosken Sonny Boy på Holbæk Marina
  2. Munkholmkiosken ved Munkholmbroen